Bavareza cu capsuni

de Ligia Bxl in Torturi, 31 Mar 2014 | 17425 vizualizari

 

Foarte racoros pentru o zi asa frumoasa de primavara,ador fructele rosii in orice anotimp si oricum ar fi ele preparate.
O zi buna si frumoasa sa aveti dragi bucatarasi :*

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 50 gr faina
  • 20 gr de fistic,amande sau alune macinate(eu am pus amande)
  • 75 gr zahar
  • 2 oua
  • Pentru bavarois:
  • 700 gr de capsuni
  • zeama de la o lamaie
  • 250 gr de zahar
  • 400 ml frisca lichida
  • 2-3 plicuri de gelatina
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bavareza cu capsuni:

Am inceput cu jeleul cu care am ornat tortul.

Am mixat capsunile spalate, impreuna cu zeama de lamaie si zaharul, apoi l-am fiert putin pe aragaz. Am dizolvat gelatina conform instructiunilor de pe plic, eu am folosit foi de gelatina, le-am pun in apa rece si dupa ce s-au inmuiat le-am adaugat in capsunele fierte.

Am lasat jeleul deoparte si am trecut la prepararea blatului.

Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am amestecat cu zaharul, am adaugat pudra de migdale si la urma faina. Am batut albusurile spuma cu putina sare si le-am amestecat incet sa nu se lase cu compozitia de galbenusuri. Aceasta compozitie am pus-o intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt,am intins-o si am dat o forma rotunda(sau se poate face direct intr-o tava rotunda detasabila). Am dat la cuptor la 180°c pentru 10 minute. Am lasat sa se raceasca dupa coacere.

Apoi am batut frisca si am amestecat cu jumatate din jeleul de capsuni.

Am taiat blatul cu un cerc rotund si l-am pus pe o farfurie impreuna cu cercul, apoi am turnat putin jeleu pe blat si l-am intins cu o spatula,peste am turnat compozitia de frisca si am dat la frigider sa se intareasca cam 1 ora.

Dupa ce s-a intarit am turnat restul de jeleu pe toata suprafata si am dat iarasi la frigider ca sa se intareasca si jeleul. La final se scoate cercul (eu am introdus un cutit pe marginile cercului ca atunci cand l-am scos sa nu se crape tortul).

Am ornat cu capsuni.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bavareza cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Strawberry Cheesecake